033 / 678 145

za reklamacije i primjedbe radnim danom od 7:30-16:00 (rad blagajni do 15:30)

Novosti

POSJETA

Predstavnici zagrebačkog „HEP Toplinarstva“ u posjeti sarajevskim Toplanama

Predstavnici zagrebačkog „HEP Toplinarstva“ d.o.o., putem kojeg se vrši distribucija i snabdijevanje toplotnom energijom korisnika na podučju glavnog Grada susjedne Republike Hrvatske, predvođeni gosp. Marjanom Marjanovićem, tehničkim direktorom i gosp. Andrejem Majdišem, vođom projekata izgradnje rekonstrukcije kotlovnica, su 24. i 25. aprila tekuće godine bili u dvodnevnoj posjeti KJKP „Toplanama - Sarajevo“ d.o.o.

Pored međusobne razmjene iskustava iz oblasti struke i rada preduzeća općenito, primarna svrha posjete se ipak ogledala u upoznavanju kolega iz Zagreba, sa savremenim tehnološkim rješenjima koja se u procesu proizvodnje i distribucije toplotne energije primjenjuju u sarajevskim Toplanama, a koja se u skoroj budućnosti namjeravaju primjeniti i u sistemu „HEP Toplinarstva“, Zagreb.

To se prvenstveno odnosi na uvođenje automatske hidrauličke optimizacije u kotlovnicama tkz. “MKR“-a, koju Toplane već primjenjuju u kotlovnicama „Podvožnjak“ i novoizgrađenoj savremenoj kotlovnici „AM1“.

Uvođenjem „MKR“-a postiže se smanjenje potrošnje goriva, smanjenje potrošnje električne energije, smanjenje troškova održavanja, povećava se ukupni stepen korisnog dejstva postojenja, te se doprinosi zaštiti okoliša. Dalje, uvođenje „MKR“-a omogućava optimizaciju rada kotlovnice, uspostavljenje sistema za centralni nadzor, regulaciju upravljanja rada kotlovskog postrojenja sa više kotlova, proizvodnju samo optimalne količine toplote koja je potrebna potrošačima, uz što manju potrošnju goriva i pomoćne energije.

Tokom posjete upriličen je prigodan obilazak kotlovnice „Podvožnjak“, novoizgrađene savremene kotlovnice „AM1“, kotlovnice „K5“ i Glavnog nadzornog centra sistema telemetrije Toplana - „MSC“-a.

Posjeta delegacije „HEP Tolinarstva“ d.o.o. predstavlja priznanje Toplanama i podstrek za daljnje uvođenje i korištenje najsavremenijih tehnololoških rješenja u procesu proizvodnje i distribucije toplotne energije.

Toplane, 26.04.2019.


JAVNI OGLAS

Prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci

REZULTATI ANKETE

Izvještaj o rezultatima anketiranja korisnika

NOVI OBJEKAT

Priključenje novoizgrađenog stambeno – poslovnog objekta „Dijamant“ na toplifikacioni sistem kotlovnice „Alipašin most 1“

POSJETA

Predstavnici zagrebačkog „HEP Toplinarstva“ u posjeti sarajevskim Toplanama

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Sezona grijanja za 2018/2019. godinu u Sarajevu još nije završena

JAVNI OGLAS

Prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci

ANKETA

Anketa o zadovoljstvu korisnika

POSJETA

Djeca bez roditeljskog staranja u posjeti Toplanama Sarajevo

KOTLOVNICA OTOKA

Sanacija oštećenog dimnjaka na kotlovnici „Otoka“

POZITIVNO POSLOVANJE

Nastavljen kontinuitet pozitivnog poslovanja KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o. u 2018. godini