033 / 678 145

za reklamacije i primjedbe radnim danom od 7:30-16:00 (rad blagajni do 15:30)

Novosti

2. sastanak Energetskog kluba Jugoistočne Evrope (South-eastern Europe Energy Lodge)

KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o. prezentirale projekat izgradnje kotlovnice „Alipašin most 1“

Klub „SeEEL“ je oformljen na inicijativu kompanija koje se bave proizvodnjom i distribucijom toplotne energije na području Jugoistočene Evrope i Zapadnog Balkana u martu ove godine, s ciljem međusobne razmjene stručnih informacija, iskustava i znanja članica Kluba, nuđenja rješenja i odgovora na zajedničku problematiku, te radi definisanja daljnjih smjernica i unaprijeđenja u radu na polju proizvodnje i distribucije toplotne energije općenito.
Drugi susret članica Energetskog kluba Jugoistočne Evrope (South - eastern Europe Energy Lodge“- skr.SeEEL), održan 20. septembra 2018. godine u Tuzli, je pretežno bio fokusiran na potencijal obnovljivih izvora energije u jugoistočnoj Evropi i na implementaciju novih projekata i investicija u sistemima centralnog grijanja jugoistočne Evrope.
Tom prilikom Admir Džubur, direktor KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o. je prezentovao projekat izgradnje kotlovnice „Alipašin most 1“, kojeg provode Toplane, kao najkompleksnijeg i najvećeg energetskog investicionog projekta u Kantonu Sarajevo u posljednjih 30 godina, čija vrijednost investicije iznosi 2,3 miliona eura. Putem kotlovnice „AM1“, instalisane snage 20 MW je u skoroj budućnosti planirano zagrijavanje novih 300 hiljada m2 površine.
Činjenica da je kvalitet zraka u BiH i Kantonu Sarajevo među najlošijim u Evropi dovoljno govori o značaju ovog projekta za kvalitet zraka, čijom se implementacijom spriječava daljnje zagađenje zraka na području Kantona, postiže se kontola emisije štetnih gasova u samom novoizgrađenom naselju s ciljem unaprijeđenja životnog standarda stanovnika i stvaranja preduslova za njihov jednak komfor.

Pored predstavnika KJKP „Toplane – Sarajevo“ d.o.o. u radu 2. sastanka SeEEL-a učešće su uzeli i predstavnici: „HEP Toplinarstvo“ – Zagreb,Sisak i Osijek; Hrvatska, „Eko toplane Banja Luka“ – BiH, „Centralno grijanje“ Tuzla – BiH, „Novosadske toplane“—Srbija, „Beogradske elektrane“ – Srbija, „Energetika Velenje“- Slovenija, „Petrol“ d.d.- Slovenija i SZE – Slovenija.

Po završetku radnog dijela susreta učesnici „SeEEL“- a su prisustvovali ceremoniji obilježavanja 35 godina postojanja daljinskog grijanja u Tuzli.

Toplane, 05.10.2018.


KOTLOVNICA OTOKA

Sanacija oštećenog dimnjaka na kotlovnici „Otoka“

POZITIVNO POSLOVANJE

Nastavljen kontinuitet pozitivnog poslovanja KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o. u 2018. godini

JAVNI OGLAS

prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci

PRVA VELIKA KOTLOVNICA KOJA RADI 24-SATNIM REŽIMOM RADA

Novoizgrađena savremena kotlovnice „Alipašin most 1“ počela sa zagrijavnjem

DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI

Radnici KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o. uzeli učešće u dobrovoljnom darivanju krvi

ISPRAVKA

Javnog oglasa objavljenog u dnevnom listu "Dnevni avaz" od 12.02.2019 godine

JAVNI OGLAS

Prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju os tri mjeseca

NOVI KORISNIK NA SISTEMU TOPLANA

Priključenje novizgrađnog stambeno - poslovnog objekata „C45-Kula“, na toplifikacioni sistem KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o.

INFORMACIJA

KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o. nastavile saradnju sa „Transparency International BiH“

INTERVJU

Admir Džubur za bh magazin Business